Prajitura desteapta

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 27934 vizualizari

 

Am incercat pana acum mai multe variante de retete pentru aceasta prajitura insa nu am fost foarte multumita de rezultat.
Cautand pe ici pe colo, am gasit pe blogul Bucataria portocalie, varianta care, in sfarsit este pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua;
  • 250 gr.zahar;
  • 1 pachet de unt/margarina;
  • 9 linguri faina (135-140 gr.);
  • 1 l. lapte dulce;
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit.

Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel.

Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 9 linguri de faina.

Ungem o tava (a mea a avut 28X18 cm) cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic (140-150 grade, nu mai mult), aproximativ o ora ( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.

Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte. 

O portionam si o pudram cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta - Dukan